Un lucru destul de grav ma impiedica sa fiu un bun crestin si sa tin postul Craciunului. E faptul ca Craciunul e iarna, anotimpul in care eu racesc. Si pentru ca in ultimii ani am fost foarte mult si foarte des racita, am dezvoltat o usoara scarba impotriva medicamentelor, si am dat-o pe alcool.

Daca ma prinde frigul, se tine scai de mine cam o luna, cu febra, tuse, nas infundat, amigdale cat pepenii, tot tacamul. Si cum oricum trece cam la fel, indiferent daca iau medicamente sau nu, am decis macar sa ma ametesc sa nu mai simt nimic.

E cea mai buna decizie pe care am luat-o. Singura problema e ca ramane mami fara bulion de pus pe sarmale la Craciun, ca mi-am facut Bloody Mary cu el si cu palinca…dar bine ca-s eu fericita, o sa vina vara si o sa faca altul!

Mai ciudat e faptul ca racesc stand in casa. Si m-am gandit ca poate, oi fi strans ceva virusi in mine mai demult. Dar am facut tot posibilul sa ii inec, cu tarie! Microbii nu vor sa moara, renasc din cenusa ca pasarea phoenix! Ii suspectez ca le place palinca.

Si mai ciudat e faptul ca ma tin la pat, blocata in casa, doar pentru ei. Cred ca s-au indragostit de mine….