taijiquan

Dimineata am “acostat” un baiat pe facebook pentru ca avea la poza de profil semnul taiji-ul. Am vrut sa vad daca stie ce inseamna. Stia, si mi-a spus ca-i pare rau ca nu are unde sa invete in Baia Mare. Eu m-am gandit ” pai baiete, de aia iti scriu acum, este unde sa inveti in Baia Mare!”.

In “negreala de sub unghie” de intelepciune ce-o am, am realizat ca e posibil sa nu spun destul de des ca fac taiji, nu ca sa ma laud, ci ca sa transmit o informatie. Desi, as putea sa ma laud, ca-n zilele mele bune parca-s o papadie care pluteste :).

E adevarat ca pot presupune ca o spun cui trebuie si in momentul in care trebuie, dar dragilor, asta ar insemna sa am o parere foarte buna despre mine si sa cred ca energiile cele bune ale universului se manifesta prin intermediul meu, apoi cred ca ele, saracele, nu stiu incotro sa fuga cand apare “moi”.

Daca cumva va amintiti c-ati vazut prin filmele americane tineri exersand taiji, fara sa stiti cum stiti, sau daca, atunci cand va ganditi la Shakira cantati versul “she practices tai chi” din piesa ‘Don’t bother’, sansele sunt foarte mari ca, o data ce-ati ajuns la practica taiji-ului sa nu o mai lasati.

Ma gandeam sa va explic ce inseamna sau la ce foloseste, dar lucrurile astea se inteleg cu sufletul. Asa ca va las sa va uitati.

Cat despre mine, daca as ajunge pe o insula pustie, mi-as dori sa fie acolo un maestru de arte martiale. Am avea ce face impreuna! De-ar fi Brad Pitt, e posibil sa ajung sa-l bat ca-si face manichiura mai des decat mine :)!