La un nivel mai mic sau mai mare, fiecare dintre noi e voluntar. Cand ridici o hartie de pe strada, cand ajuti o vecina mai in varsta sa-si care plasele cu cumparaturi, cand maturi spatiul dinainte blocului unde locuiesti, actionezi pentru binele celor din jur. Unii dintre noi insa, au ridicat voluntariatul la rang de, as fi zis profesie, dar cred ca e mai mult o chemare.

Pentru acestia, de 3 ani de zile, se organizeaza in Romania Gala Nationala A Voluntarilor. Anul acesta m-au ales sa le fiu unul din ambasadorii online, sincera sa fiu, nu stiu cum au ajuns la mine.

Primul meu contact mai serios cu voluntariatul a fost atunci cand am decis sa strang carti pentru Centrul de Zi al HHC. Si am vazut cum se aduna lumea, spontan, in jurul unei actiuni frumoase. Dupa aceea, membrii Asociatiei TeamForYouth m-au primit la Carnavalul de NonFormal…si lucrurile doar acum incep.

[Gala NaTionala a Voluntarilor este un eveniment anual care ofera un loc de cinste voluntarilor din Romania o binemeritata recunostere publica a oamenilor care daruiesc in mod constant din timpul, energia si abilitatile lor pentru a-i ajuta pe cei aflati in dificultate. Timp de trei saptamani (17 octombrie-12 noiembrie 2013), organizatiile neguvernamentale si institutiile publice care lucreaza cu voluntari, precum si companiile care isi implica angajatii în proiecte de voluntariat sunt invitate sa isi nominalizeze favoritii, accesand www.galavoluntarilor.ro]

Succes!