Ultimul stagiu de taiji la care am participat zilele trecute s-a lasat cu o usoara stare de “apasare” pentru ca mi-a scos in evidenta cate lucruri am de transformat in interiorul meu. In starea proaspat creata, m-am gandit sa-mi inec amarul ascultand ceva piese pe youtube. Si ca sa vedeti cat ma iubeste universul, dau peste “Bare Necessities” din Cartea Junglei, in care ursul Baloo ii explica lui Mowgli cum sta treaba cu armonia in jungla (am ascultat ieri toata ziua piesa asta).

In taiji, corpul trebuie sa se miste armonios, sa pluteasca…si evident, felul in care arata miscarile in exterior tradeaza interiorul. Imi venea sa zic “da in gat” interiorul, pentru ca parca asa il percep, ai vrea tu sa te ascunzi de tine, dar taiji-ul te forteaza sa te vezi!

Expresia “Bare Necessities” este tradusa ca strictul necesar. Ce mi-a atras mie atentia a fost intrebarea puiului de om; Baloo ii canta ca “strictul necesar vine la tine!“, iar Mowgli intreaba “But when?” Aici m-am regasit si m-a apucat rasul, c-am zis uite-o pe Mihaela Alina cu nerabdarea, asteptarile si intrebarile care nu merita puse. De fapt, tot ce ai nevoie vine cand esti relaxat si plutesti (vezi ultima parte din clip), cand te agiti ca si o albina si incerci prea mult, nu faci decat sa te departezi de ce ai tu nevoie. Mai sunt acolo niste lectii subtile, va invit sa le descoperiti…

Frumoasa e lumea asta in care un urs din desene iti devine invatator!

YouTube Preview Image