Aveam intr-o vreme parerea ca aia fara minte n-ar trebui sa fie lasati sa voteze. Sau ca, pentru a avea carte de alegator, ar trebui sa treci printr-un test de masurare al IQ-ului. Am mai citit pe undeva o parere potrivit careia nu toate voturile sunt egale sau cel putin n-ar trebui sa conteze la fel, tocmai din aceiasi ratiune.

Dar toate astea tin de orgoliu. Si de credinta ca ce stiu eu e mai bine decat ce stie celalalt. Adevarul e diferit pentru fiecare. Eu n-am incredere in clasa noastra politica, nici in cea actuala, nici in cea viitoare. Si votez ca si restul, raul cel mai mic, de fiecare data. Dar votez raul cel mai mic pentru mine. Care poate fi cel mai mare pentru restul! Intelegeti de ce e important sa fie cat mai multi cei care voteaza? Ca sa iasa binele majoritatii.

Si acum sa revin la primul paragraf. N-am avut dreptate! Toti ar trebui sa voteze! Fiecare potrivit gandirii lui, intuitiei sau influentat de cadourile din campanie. Fiecare sa aleaga in functie de ce il motiveaza, fiindca asta va primi inapoi. Si cu cat motivele au fost mai proaste, cu atat o va duce mai rau! Insa, altfel nu se invata!

Oamenii inteligenti se vor descurca si in conditii mai grele. E laudabil sa vrei altceva pentru tara ta, dar nu poti sari etapele. Nu poti da cuiva, ce nu pricepe sa foloseasca! Astia suntem, iar daca nu va place, faceti oameni si educati-i sa fie altfel!