La mine la bloc se mai poarta statul in povesti pe banca cu vecinii. Ieri am primit un sfat de la o vecina, care e mutata de putina vreme langa noi. E divortata si are 3 fete cu care se cearta destul de des. Fetele au peste 20 de ani si au ajuns sa ii reproseze divortul. Ne-a explicat ca, daca ne maritam sa ramanem maritate, chiar daca ne bate sau ne batjocoreste sotul, pentru ca copiii au nevoie de disciplina si de una singura e greu sa o aplici.

Stiu copii cu parinti divortati care comenteaza ca au divortat, scot ochii si arunca vina pe “cel mai rau”. Si stiu copii cu parinti care si-ar fi dorit sa divorteze. I-am spus vecinei mele, sa le lase in pace sa comenteze, pentru ca nu e educatie sa stai sa te chinuiasca nimeni, nu e exemplu pentru ele. Iar probabil, mai incolo cand vor avea copii, fetele isi vor da singure seama.

Dar stiti ce mi s-a parut cel mai trist? Ca ar fi preferat bataia sotului decat vorbele grele ale copiilor. Care copii sunt idioti in cazul de fata, cum poti sa o invinovatesti ca nu a ramas sa si-o ia?