Singura data cand am vazut-o pe sora mea citind cu drag o carte a fost cand era in liceu. Profesoara lor de limba romana ii punea sa povesteasca ce au citit si ii nota asa. Saptamana asta am fost la teatru si era plin de copii de liceu, impreuna cu profesori.

Scoala si profesorii au un potential foarte mare. Ei au si metodele de constrangere. Eu cred ca sunt lipsiti de realism, unii chiar de logica. Metoda profesoarei surorii mele mi s-a parut geniala, spre deosebire de al unui alt profesor, care le dadea note mici daca isi uitau manualele acasa. Ala mi s-a parut un mare idiot.

Orice lucru se invata. Cand pui un copil sa faca ceva frumos, din care el poate sa traga un folos, va asocia pe viitor acel rezultat cu ce a fost pus sa faca. Citesc, iau nota mare. Ma duc la teatru, iau nota mare. Usor chiar. Ii prostesti putin, dar e spre binele lor. Le va ramane adancit in minte, si cine stie, poate chiar vor invata sa le placa.

Ei nu stiu daca nu le arata nimeni. Si toti astia care se plang ca au salarii mici, chiar fac ceva incat sa merite mai mult?