Inteleptii indieni spuneau ca exista 3 factori care indica daca un suflet a fost inzestrat cu destinul cel mai favorabil din univers, si anume:

1. Sa se fi nascut sub forma umana, capabil de gandire constienta.
2. Sa se fi nascut inzestrat cu dorinta de a intelege natura universului, sau sa fi capatat aceasta dorinta.
3. Sa fi gasit un maestru spiritual in viata.

Imi place ca spun favorabil. Pentru ca putem fi inzestrati cu lucruri frumoase, fara sa fim capabili sa le folosim. Sau putem intalni maestri, fara sa fim capabili sa ii recunoastem. Adica esti ajutat, in masura in care te ajuti si tu.

La ce foloseste sa cunosti cum functioneaza universul? Pai, le savoir c’est le pouvoir. La baza, lucrurile sunt simple. Suntem magneti care atragem oameni, situatii, intamplari asemanatoare gandurilor si faptelor noastre. Doar noi suntem vinovati. Ceea ce pentru unii pare fantastic sau de necrezut, pentru altii pare adevarul pe care-l asteptau. Si de acolo vine deschiderea, si intr-o zi apare si maestrul :). Atentie, vine si daca il chemi!!

Zicea un scriitor roman “cata stiinta, atata drama”. Dar nu e chiar asa. Din stiinta si cunoastere, alaturate credintei, vine bucuria sufleteasca. Si daca va intrebati ce face un maestru, ei bine, unele lucruri trebuie descoperite individual. Succes!!