Preluate din “Juliette” de Marchizul de Sade

1. Pentru a-si pastra distantarea necesara, fie ca face amor pentru placere, fie pentru bani, femeia trebuie sa se fereasca de a iubi. Staruinta de a provoca placeri iubitului va fi o piedica in realizarea propriilor ei placeri. In acelasi timp, trebuie sa stie ca n-are dreptul sa pretinda bani de la cineva pe care-l iubeste, daruindu-se din dragoste.

2. Daca renunta la dragoste – in fond, o fantezie metafizica – isi va alege pentru a-i sluji placerilor ei partenerul cu barbatia cea mai zdravana si mai frumoasa, iar ca platnic, pe cel capabil si dispus sa plateasca mai bine.

3. Se recomanda femeilor evitarea asa-zisilor “amanti de suflet”. Acestia platesc prost, si fac dragoste tot prost.

4. Femeia e bine sa abandoneze gandul fidelitatii. Este un sentiment pueril si romantic, care aduce doar mari necazuri oricarei femei si nici o bucurie. Si, la urma urmei, de ce sa fie fidela, daca – cum este dovedit – nici un barbat de pe lumea asta nu este fidel?

5. Falsitatea este o trasatura de caracter specifica femeii. A fost dintotdeauna arma celui slab. Sa-si foloseasca armele fara ezitare, caci cu ele a inzestrat-o natura spre a se apara.

6. O femeie nu trebuie niciodata sa-si arate sau sa-si impuna propriul caracter, mai bine sa se acomodeze cu arta caracterului acelor persoane cu care are vreun interes – fie material, fie pasional.

7.Femeia trebuie sa se staduiasca a se darui fara frica unor tot mai mari si cat mai noi excese ale desfraului.

8. Sa nu refuze niciodata o actiune vicioasa ce i-o propune sotul. Participarea ei cea mai binevoitoare va constitui unul din mijloacele cu care il va retine langa ea.

9.In relatiile cu babatul, femeia trebuie sa evite orice fite si manifestari de pudoare.

10. Mai cu seama, sa evite sarcina, folosind toate variantele ce o pot feri de samanta barbateasca. Deci, sunt de preferat perversiunile.

11. Nu se va da niciodata frau liber sentimentalismului. O femeie sentimentala se poate astepta la ce-i mai rau. Intreaga structura a femeii o sorteste viciului.

12. Sa evite de asemenea orice inclinatie spre religie. Asemenea nerozii s-ar putea sa o readuca pe calea virtutii si atunci, adio bucurii si obiceiuri de tot felul!

Cum stati cu punctele? 🙂