Multumirea la locul de muncă e o noțiune mai nou introdusă, locul de muncă era obligatoriu ca să faci bani, nu ca să îți placă. Poate din acest motiv, părinții sau bunicii noștri nu înțeleg de ce încercăm diferite activități profesionale, renunțând la joburi bine plătite în căutare de altceva, le lipsește conceptul!

Omul se trezește și caută să se simtă împlinit în toate aspectele, iar jobul vine al doilea după viața personală, deși cei care ne angajează se fac că uită asta, iar trendul e să te facă să inversezi raportul. Nu le iese sau le iese pe alocuri, dar pe termen scurt.

În decizile pe care le am de luat, pun partea și învățăturile spirituale pe primul loc, apoi le trec prin filtrul mental. Din punctul ăsta de vedere am două clipuri, unul pe care îl ascult demult, altul pe care l-am primit ieri. Vă dau TED-ul, că știu că nu faceți încă cum fac eu. 🙂

Dacă n-aveți chef să-l ascultați, spune cam așa:

  • e normal să te simți confuz legat de ce îți dorești să faci profesional.
  • cunoaște-te pe tine. Scrie tot ce îți face plăcere să faci, oricât de ciudat sună, fără să te gândești la bani. Apoi vezi ce idei se conturează din asta.
  • dă-ți timp, ai răbdare!
  • încearcă! Fă voluntariat, job shadowing!
  • gândește-te la ce îi face pe ceilalți nefericiți, poate te pricepi să rezolvi o problemă de-a lor.
  • ai încredere! Diferența dintre succes și eșec, e încrederea!

Învățăturile spirituale spun că multumirea începe în prezent, acceptând ce faci acum și străduindu-te să o faci bine. Universul testează cum te descurci în situațiile neplăcute înainte de a ți le trimite pe cele plăcute. Aici e clipul spiritual, că nu mă lasă să-l embed-uiesc.

Un lucru e sigur, oamenii nu-și găsesc menirea, îi găsește ea pe ei, după ce le lasă un timp să se pregătească!

[foto]