Legat de hainele pe care doriți să le dați, vă rog să contactați cele două persoane menționate în articol, nu mă ocup personal de strângerea lor! (editare ulterioară pt că mă contactează lumea pentru asta, dați click pe numele din articol și vă duce către pagina lor de facebook, vă rog.

Edit 2: mesaj de la Claudia Costea: Va multumesc pentru mesajele prin care va oferiti sa donati haine pentru copii. Este imposibil pentru mine, ca in aceasta perioada sa-mi adaptez programul astfel incat sa ajung in multe locuri si la ore diferite sa preiau donatiile. Din acest motiv, va rog sa lasati lucrurile pe care doriti sa le donati la Centru Social de pe strada Ariesului nr. 10 A, din Baia Mare. Eu voi trece o data pe saptamana sa le iau si sa le repartizez. Multumesc frumos.

Periodic primesc mesaje în care sunt întrebată dacă nu știu cine ar primi hainele mai vechi din dulapurile noastre. Când le curățam pe ale mele, puneam hainele într-o pungă și mă gândeam mergând către gunoi că pe drum găsesc cui să le dau. Găseam mereu! Nu am folosit niciodată containerele care erau prin oraș pentru strânsul hainelor.  Mi se părea că nu știu, nu la cine ajung, dar cine se ocupă de distribuire, și-mi păreau cumva fără sens.

Ai mei stau aproape de Pirită, parte din seturile vechi de farfurii și pahare, lenjerii de pat și fețe de masă au ajuns acolo. Uneori, fără ca ei să știe :). De obicei, trimiteam lumea către biserici, dar se pare că nu primesc în orice moment al anului donații de haine.

Sigur vă apucați de curățenie acum că vine toamna. Vă propun două variante de încredere pentru donații:

  • comunitatea de pe Pirită, de care se ocupă de ceva vreme Claudia Costea. Ei au un centru de depozitare pe strada Arieșului și, deși se ocupă foarte mult de copii, și părinții acestora au nevoie de ajutor. Claudiei îi puteți scrie direct pe facebook. (poza din articol e preluată de la ea)
  • oamenii străzii sau cei aflați în dificultate, de care se ocupă Fundația Somaschi. Și lor le puteși scrie direct pe facebook. Din păcate, e nevoie de ajutor peste tot.

Sfatul meu e să nu vă faceți probleme dacă ce oferiți nu e în stare foarte bună, cei care nu au nimic se bucură de ce primesc, doar să vă asigurați că sunt curate!

Mulțumesc! Hit the share button, if you want 🙂