Zilele lui .RO pe viață se apropie de sfârșit. Acoperiți de mențiunea ”Nu există taxă de mentenanță anuală în prezent. Dacă se va introduce taxa de mentenanță anuală veți fi anunțați din timp. ”, notată la secțiunea Prețuri, ICI București a anunțat în 11 august 2017 că sistemul de domenii .RO va fi aliniat la necesitățile serviciului de mentenanță anuală la data de 1 martie 2018. Găsiți la ei toate informațiile într-un pdf. Ați citit bine, pdf, s-așteptați emailul lor prin care vă anunță ce aveți de făcut, bine?…

Dacă ați comandat un .ro înainte de 2013, în primă fază vă recomand să verificați cu ce email l-ați înregistrat. Dacă nu aveți acces la email, încercați să faceți modificarea datelor în contul dvs de la rotld. Sunt foarte multe domenii cumpărate și nefolosite, ai căror titulari nu mai au acces la ele și care, dacă nu se va achita reînnoirea pentru ele, vor deveni libere. Practic, primele domenii vor expira din 1 iunie 2018, proprietarii domeniilor luate inainte de 2013 vor avea 3 luni de grație din luna martie ca să le achite.

Dacă aveți un domeniu cumpărat în 1 aprilie 2015, trebuie să adaugați 5 ani acestei date pentru a știi data expirării înregistrării actuale, adică în 1 aprilie 2020 va trebui să-l achitați din nou. Există posibilitatea să-l achitați pe minim 1 an, maxim 10.

S-a anunțat și prețul de reînnoire, 12 euro plus TVA la rotld, 6 euro plus TVA la registrari. Acolo va fi bătălia, care are mai multe în portofoliu și-și permite să dea mai ieftin. Încă există posibilitatea să vă tranferați domeniul la alt registrar. Nu se știe ce se întâmplă cu cele închiriate deja anual, dar care nu apar pe datele clienților…

Acum, teoretic, n-ar trebui să ne agităm pentru proaspăta procedură, umbla vorba demult că vine ziua ei. Singurul motiv de îngrijorare pe care îl văd e la partea de implementare, facturare și notificare clienți. Adică, găsești informațiile la ei pe site într-un pdf pe care îl deschizi dând click pe un text scris cu roșu… Doamne ajută!