Există diferite tehnici de meditatie, unele ”individuale”, altele ghidate de un maestru. La început, dacă nu ai un profesor să te îndrume, e destul de greu de intuit ce înseamnă meditația. Fiind obișnuiți să facem, ne vine mai greu să stăm fără să facem. Și chiar dacă stăm, lucrăm cu gândurile în continuare. În stare de relaxare, corpul nostru reușește să se regleze foarte bine, doar că ajungem greu să ne relaxăm. Vă recomand o ședința de masaj dacă sunteți curioși să vedeți în cât timp dă mintea comandă corpului să se liniștească.

Facem tehnici de meditatie ca să calmăm mintea. Nu merg mai departe cu partea de rezonanță cu maeștri sau alte câmpuri energetice, rămân doar la partea de liniștire a minții. Sunt momente când lucrurile ne sunt pe plac și nu pare că avem supărări. Astfel de momente, le numim de liniște. Dar e ca un fel de perdea, pentru că mintea, chiar dacă nu se frământă pentru probleme noastre, se frământă pentru ale altora.

Cum știi că meditezi corect? E simplu. În primul rând, e corect că te-ai apucat. Ca orice lucru nou, ca să devii mai bun, ai nevoie de exercițiu. N-are cum să iasă bine de prima dată. E nevoie de determinare, în timp, meditația lucrează ea pentru tine, primești forță ca să iasă tehnica corect. Cel mai bun indicator al unei meditații reușite e chiar partea de liniștire a gândurilor.

Concret, să zicem că te așezi pe marginea scaunului sau turcește, menții corpul relaxat, spatele drept, ochii închiși, zâmbești puțin, asculți muzică de meditație și te concentrezi doar pe contemplarea respirației (inspiri, expiri) câteva minute. Doar atât! Ți-a ieșit bine tehnica dacă ai putut sta atent la respirație și nu a plecat mintea în alte părți. Atât de simplu!

Mai există un indicator al mersului bun al practicii. Atunci când nu mai reacționezi în situațiile neplăcute prin care treci, la fel cum reacționai înainte, e semn bun. Dar asta e pentru mai încolo!