* Se mai joaca si duminica, 13.10, de la ora 18.30 la teatru. S-a anulat spectacolul pe care il aveau in Seini!! Butoiul cu praf si pulbere

Cand eram in liceu, copilul melancolic din mine se identifica mult cu personajul Ally McBeal. In serial, terapeuta lui Ally ii spune sa-si aleaga un cantec tema, pe care sa il cante in minte cand e suparata. Trebuia sa fie un cantec care sa reuseasca sa ii schimbe starea, in momentul in care il canta. In ultimii trei ani, piesa “Butoiul cu praf si pulbere” a fost cantecul meu tema. Indiferent ce ma supara, stiam ca o pot vedea la teatru si ma inveseleam.

In aceasta seara, s-a jucat in Baia Mare pentru ultima data. Iar daca actorii aveau lacrimi in ochi la final pe scena, eu am plans in drum spre casa. Si-am venit acasa, am aprins o lumanare parfumata, mi-am pus un pahar cu vin, sa pot scrie cum se cuvine articolul acesta.

Nu stiu de ce lucrurile bune se termina. Poate sa lase loc altora, poate doar atat am avut voie sa le avem. In piesa, are Andrei Bradean o replica in care se intreaba de ce lucrurile bune se intampla altora. Eu nu pot sa intreb asta, pentru ca lucruri bune se intampla in continuare. Insa, sincer, nu stiu ce alt spectacol va reusi sa insemne pentru mine ce a insemnat “Butoiul cu praf si pulbere”. Si sunt sigura ca nu doar pentru mine.

Actorii din piesa stiu deja ca eu ii iubesc. Unora le-am spus-o in fata, altii au dedus-o singuri. Au devenit prieteni de suflet. Eu sunt constienta ca o piesa frumoasa ii poate ajuta sa se puna mai bine in valoare si le doresc sa aiba parte de cat mai multe. Iar pentru noi, imi doresc sa se intample acest lucru, in micul nostru teatru. Si cand au parte de un tratament nepotrivit, ii rog sa se gandeasca la mine si la cei ca mine. Si sa ii lase pe frustrati cu frustrarile lor.

Am noroc ca am vazut piesa de vreo 8 ori. Si pot, relativ usor, sa mi-o joc in cap. Si pot sa imi fredonez toate cantecele din Maramuresul asta drag, care erau cantate in piesa. Atat de perfecta era piesa asta, ca daca am fi organizat o intalnire cu bloggeri din tara in Baia Mare, piesa asta ar fi fost pe lista, ca reprezentativa pentru noi. I-as fi dus sa o vada.

Acum o sa scriu distributia, sa nu uitam de ei…dupa care, ma scuzati, dar ma duc sa mai plang un pic…

Gabriela Chirila
Wanda Farkas
Sanda Savolszky
Andrei Bradean
Florin Vasile Calbajos
Andrei Dinu
George Dometi
Valeriu Doran
Dorin Griguta
Ionut Mateescu
Marcel Mirza