De ce o saltea cu memorie sau o saltea cu arcuri?

Ne petrecem o buna parte din viata dormind, odihna fiind extrem de importanta pentru o viata sanatoasa. Daca dormi cu adevarat bine, ai toate sansele sa te bucuri de energie de-a lungul intregii zile si sa iti duci la bun sfarsit toate activitatile.

Pentru a dormi bine, insa, ai nevoie de o saltea de buna calitate, pe langa altele, iar alegerea saltelei este un proces nu tocmai simplu, si trebuie sa tina cont de o serie de criterii: lungimea saltelei, grosimea ei, materialele din care este construita, calitatea somierei, etc.

Tipul saltelei este, totodata un element extrem de important.

Salteaua cu arcuri

Este cea mai cunoscuta si momentan cea mai folosita saltea. Aceasta a fost produsa inca din perioada revolutiei industriale si a deservit milioane de oameni. Astazi, saltelele cu arcuri dispun de numeroase tehnologii moderne, sunt durabile, sunt ieftine, au o ventilatie buna si rezista foarte bine la greutati foarte mari.

Foarte multi oameni le prefera datorita obisnuintei, insa atunci cand compari o saltea cu arcuri cu o saltea memory, vei descoperi ca cea de-a doua varianta este mult mai confortabila. Tocmai de aceea, multe dintre saltelele cu arcuri moderne sunt acoperite cu un strat generos de spuma poliuretanica.

Atunci cand achizitionezi o saltea cu arcuri trebuie sa te asiguri ca aceasta are arcuri de cea mai buna calitate ( Bonell sau Pocket ) si ca numarul acestora este cat mai mare.

Saltea cu memorie

O saltea cu memorie este, de fapt, cea mai noua varianta de saltea, cu o istorie destul de recenta. Initial, spuma de memorie a fost destinata astronautilor, fiind dezvoltata de NASA si avea scopul de a proteja astronautii impotriva presiunii. Ulterior insa, aceasta a fost preluata in diverse domenii, inclusiv de producatorii de saltele si a devenit unul dintre cele mai eficiente materiale in constructia acestor produse.

Avantajele saltelelor memory sunt numeroase si cat se poate de convingatoare:

  • Asigura o sustinere foarte buna pentru corp, ajutandu-l sa isi distribuie greutatea in mod egal in timpul somnului;
  • Nu se transmite efectul in urma miscarii, ceea ce le face perfecte pentru cuplurile care dorm impreuna;
  • Nu acumuleaza praf, alergeni si bacterii, fiind perfecte pentru persoanele care sufera de diverse alergii;
  • Sunt foarte usor de curatat.
saltea memory, saltea cu memorie
saltea memory, saltea cu memorie
saltea memory, saltea cu memorie