Iată că reactivez blogul ca să vă anunț că revine Caravana Filmelor NexT în Baia Mare. Anul acesta ne întâlnim tot pe Câmpul Tineretului în zilele de  miercuri, 22 august și joi, 23 august, de la ora 21.00. Intrarea este liberă, iar locuri sunt destule. 🙂

Din experiența anului trecut, vă sfătuiesc să veniți cu pături, au și fetele în mașinuță, dar mai bine să fiți pregătiți. Ca idee despre ce o să vedeți, dacă nu ați mai fost, să știți că eu râd și acum când îmi amintesc de scurtmetrajul Pipa, sexul și omleta. Am văzut o selecție de filmulețe tare bune, sunt convinsă că așa va fi și anul acesta.

Program:

Caravana Filmelor NexT (2)

Tematica proiecțiilor vor fi „100 de ani de scurtmetraje românești” și „NexT Is Feminist”. Prima tematică celebrează Centenarul Marii Uniri și constă într-o serie de proiecții unice de filme românești de arhivă, care conturează o imagine de ansamblu inedită asupra istoriei acestui format de film în România și dezvăluie excelența cinematografiei românești, iar cea de-a doua este dedicată filmelor de scurtmetraj realizate de tinere femei regizor din România.

Scurtmetrajele au fost prezentate de-a lungul timpului în selecția Festivalului Internațional de Film NexT din București și sunt reunite, cu ocazia Caravanei NexT, sub denumirea NexT Is Feminist, pentru a celebra contribuția regizorilor-femei la patrimoniul cinematografic românesc.

Ne vedem sub clar de lună!